Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Програми допомоги від Фонду Авалон для українців з інвалідністю в 2024 році

Центр Допомоги біженцям з інвалідністю - це проєкт Фонду Авалон, покликаний підтримувати осіб з інвалідністю, життя яких різко змінилося внаслідок війни в Україні.

Фонд Авалон в Польщі | © https://www.fundacjaavalon.pl/

Допомога від фонду Авалон (https://www.fundacjaavalon.pl/)

Проєкт надає:

  • інформаційну підтримку на інфолінії та допомогу в заповненні внесків; 

  • відкриття субконта та супровід україномовним спеціалістом протягом всього процесу; 

  • вебінари;

  • курси українською мовою. 

Також Центр працює над доступністю інших проєктів Фонду для бенефіціарів, які прибули до Польщі внаслідок війни.

У рамках проєкту Фонд Авалон переказує гуманітарну допомогу, а також надає ортопедичне та медичне обладнання до різних областей України.

Інфолінія

Інфолінія працює від 08:00 до 16:00 за номером 790-688-222, можна також надсилати свої питання на електронну пошту pomocukrainie@fundacjaavalon.pl

На інфолінії не тільки консультують щодо можливості участі у проєктах, але і надають інформацію щодо будь-яких питань перебування осіб з інвалідністю в Польщі. Також фонд має широку базу благодійних організації для українців у Польщі, куди можуть скерувати людину, якщо з якихось причин не зможуть самостійно задовольнити потребу.

Субрахунки

Це інструмент для збору коштів безпосередньо від благодійників. В цьому проєкті допомагають відкрити субрахунки особам з України.

Субрахунок і методи збору коштів

Субрахунок - це безкоштовний і зручний інструмент, який дозволяє збирати кошти з різних джерел - пожертви, 1,5 відсотка податку або збори коштів, що проводяться на спеціальних онлайн-порталах. Це внутрішній рахунок фонду, який не є окремим банківським рахунком. У Польщі вже майже не проводяться збори коштів на банківський рахунок потребуючого, тому що у благодійника найчастіше немає можливості перевірити, чи особа дійсно потребує цієї допомоги. Натомість фонд перед відкриттям субрахунку перевіряє медичні документи бенефіціара. Більше того, кожна витрата коштів з субрахунку має бути підтверджена й обґрунтована документально. Ця послуга доступна для всіх біженців з інвалідністю або хронічними захворюваннями, які мають PESEL UKR.

Дорадчий Пункт

Якщо питання до фонду вимагає більш широкої консультації, то бенефіціари на інфолінії можуть записатися на консультацію до дорадчого пункту. Консультації проводять за наступними темами:

  • створення та користування субрахунком;

  • підтвердження статусу особи з інвалідністю в Польщі;

  • створення резюме для пошуку роботи;

  • внески на державну допомогу для осіб з інвалідністю;

  • багато іншого.

Консультації відбуваються по вівторках з 10:00 до 14:00 і можуть бути проведені онлайн, у вигляді телефонної розмови або стаціонарно (у Фонді/на виїзді) згідно з попередніми домовленостями під час запису.

Подробиці програм ви можете переглянути за посиланням.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті