Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Як покращити знання зі шкільних предметів онлайн? Проєкт, що допомагає наздогнати шкільну програму

Через війну багато школярів не мали або і досі не мають можливості ходити до школи і повноцінно отримувати знання зі шкільної програми.

Дівчина дивиться у ноутбук | © Pexels

Безкоштовні шкільні онлайн-платформи (Pexels)

За результати дослідження PISA-2022, школярі на дистанційному навчанні відстають від навчальної програми приблизно на півтора-два роки.
В Україні було впроваджено Екосистему для надолуження освітніх втрат, яка допоможе школярам наздогнати навчальну програму. 
Для надання доступу до освіти в умовах війни Міністерство освіти і науки України разом із міжнародними партнерами розбудовують мережу Цифрових Освітніх Центрів (DLC).
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціація інноваційної та цифрової освіти вже відкрили шістнадцять Цифрових Освітніх Центрів (DLC) у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.
Школярі можуть наздогнати навчальну програму за допомогою формату «перевернутий клас», використовуючи штучний інтелект, інтерактивні кейсові уроки й «Убер-Школу».

Що таке «Перевернутий клас»?

Модель навчання «Перевернутий клас» (Flipped Class) являє собою різновид змішаного навчання, головною особливістю якого є те, що домашнім завданням для учнів є робота в онлайн-середовищі: перегляд навчальних відеоматеріалів або інформаційних ресурсів для опрацювання нового навчального матеріалу або закріплення вже вивченого. Натомість у класі діти під керівництвом і за допомогою вчителя виконують практичні завдання до тієї теми, яку засвоїли вдома.

З початку запуску технології «перевернутого класу» учні для самостійної роботи використовували відеолекції, але багато досліджень, зокрема те, яке було проведено американською відеохостинговою компанією Wistia, показують, що після п’ятої хвилини перегляду будь-якого навчального відео, учні втрачають концентрацію на 60%, тобто з шостої хвилини вони вже не можуть повноцінно засвоювати навчальний матеріал.

Тому в Екосистемі надолуження освітніх втрат використовуються інтерактивні кейсові уроки, що ефективніші за відеолекції, адже мають певний сюжет та персонажів, а ще тестові питання, які вбудовано в урок. Це дозволяє учням постійно взаємодіяти з контентом. У процесі навчання у такому форматі учні за потреби можуть ставити питання вчителю, який супроводжує їхнє навчання.

Як працює система?

Спершу учні й учениці мають пройти тестування на основі штучного інтелекту, яке визначить рівень знань обраного предмета. Потім відповідним кольором визначають теми, які школярі засвоїли добре, а яким ще треба приділити увагу. Діти самостійно вивчатимуть проблемні теми за допомогою інтерактивних уроків на порталі.  

Для того, щоб пройти тестування і визначити рівень знань з таких предметів, як алгебра, геометрія, історія України, англійська та українська мови, перейдіть за посиланням.

Наразі доступно тестування для 5-11 класів, а також інтерактивні кейсові уроки за цими ж предметами та темами для 9-11 класів.

Програма безкоштовна для українських учнів, які мешкають в Україні чи за кордоном, і доступна 24/7.

Тут ви знайдете інтерактивну мапу українських освітніх хабів. Використовуючи інформацію порталу, підлітки можуть:

  • Визначити професію своєї мрії

  • Дізнатися про сучасні та професії майбутнього більше

  • Оволодіти найзатребуванішими навичками на ринку праці.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті